top of page
03

Sollicitatie

begeleiding

- Ik heb wel een cv van 5 jaar geleden, maar is die niet erg ouderwets?
 

- Hoe onderscheid ik mij van die vele andere sollicitanten?
 

- Ik weet op welke vacatures ik wil solliciteren,
maar wordt al nerveus bij de gedachte dat ik een sollicitatiegesprek moet voeren.

 

- Netwerken? Dat is niets voor mij, ik wil mijzelf niet opdringen

Als je rondloopt met één van deze vragen is sollicitatiebegeleiding iets voor jou .

Doel

Je hebt duidelijk voor ogen wat je vervolgstappen in je verdere loopbaan moeten zijn. Nu is het zaak jezelf te "vermarkten" en potentiële werkgevers van jouw geschikte kandidatuur te overtuigen.

Aanpak

Je schrijft je eigen actieplan waarin je je vervolgstappen uitwerkt. Indien dit betekent dat je (opnieuw) de arbeidsmarkt op gaat, begeleid en motiveer ik je om de meest effectieve weg te kiezen om je doel te bereiken. Heden ten dage is de manier van solliciteren geheel anders door de opkomst van moderne tools als LinkedIn, Facebook en andere digitale netwerktools. Wervingsbureaus gaan ook anders te werk om geschikte kandidaten te vinden voor de bestaande vacatures. Het is dus van groot belang dat je op een effectieve manier geschikte vacatures vindt en zelf goed vindbaar bent op het internet. We gaan dus heel praktisch te werk: hoe schrijf ik een sollicitatiebrief, hoe update ik mijn cv, hoe breng ik mijn netwerk in kaart en hoe voer ik een netwerk/sollicitatie gesprek. Dit laatste oefenen we middels rollenspelen. Daarnaast begeleid ik je om digitaal goed vindbaar te zijn voor potentiële werkgevers en hoe je digitaal effectief vacatures vindt.

PRISMAVITA

The facts

Resultaat

Je hebt in kaart gebracht wie binnen je netwerk jou behulpzaam kan zijn bij je vervolgstappen. Je weet hoe je deze netwerkcontacten kunt benaderen en hoe je een netwerkgesprek voert. Je hebt een modern cv waarin je relevante werkervaring duidelijk naar voren komt. Je kan een pakkende sollicitatiebrief schrijven en weet jezelf zelfverzekerd neer te zetten tijdens een sollicitatiegesprek. Tot slot weet je je weg op het internet om geschikte vacatures te vinden en ben je zelf goed vindbaar voor potentieel geïnteresseerde werkgevers.

Duur

Maatwerk; 2 weken tot 2 maanden, afhankelijk van voortgang sollicitatieproces. Hierover maken we duidelijke afspraken tijdens het kennismakingsgesprek.

bottom of page