top of page
01

Loopbaan coaching

Het loopbaantraject is bestemd voor mensen die hun mogelijkheden en beperkingen willen verkennen en een nieuwe passende loopbaankeuze willen maken.

Doel

Als persoon bereik je dat je in al jouw facetten bewuster, zelfverzekerder en daardoor kleurrijker en sterker uit het traject komt. Hierdoor heb je je ontwikkeling in de toekomst beter in de hand en zul je beter in staat zijn de stappen te zetten waarmee je je doelen kunt bereiken.

Aanpak

Loopbaancoaching is maatwerk; de invulling van de trajecten kan dan ook per persoon uiteenlopen. In de basis gaat het altijd om de drie klassieke loopbaanvragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? En niet te vergeten: hoe bereik ik dat?

Deze schijnbaar eenvoudige loopbaanvragen zijn vaak lastig te beantwoorden. Als coach richt ik me op het aanbieden van opdrachten en oefeningen die antwoorden op deze vragen kunnen geven. Deze opdrachten geven inzicht in je kernkwaliteiten, succesfactoren, valkuilen, en je persoonlijke waarden en normen, verlangens, dromen en drijfveren. Van hieruit werken we toekomstgericht en onderzoeken we je inspiratiebronnen, ambities en loopbaanwensen om uiteindelijk het loopbaanperspectief te definiëren dat optimaal aansluit bij je persoonsprofiel.

Ik motiveer je tijdens het traject om in beweging te komen door actief te luisteren, de juiste vragen te stellen en door te spiegelen en te confronteren. Met geduld, oprechte aandacht en humor breng ik je in contact met je beweegredenen en blokkades.

PRISMAVITA

The facts

Programma in het kort

  • Een oriënterend, vrijblijvend en kosteloos gesprek waarin we je wensen en verwachtingen bespreken en waarin we de aanpak afstemmen.

  • 5 tot 7 individuele gesprekken van een uur/anderhalf uur. De gesprekken vinden gemiddeld eens in de veertien dagen plaats.

  • Je schrijft je persoonlijk actieplan.

  • Desgewenst krijg je begeleiding bij concrete uitvoering van je actieplan (bijv. sollicitaties, cv etc.)

  • Indien gewenst een eindgesprek met de opdrachtgever op basis van het actieplan en het evaluatieformulier.

Resultaat

Je krijgt een helder beeld van jezelf als persoon en in welk soort functies je het beste tot je recht komt. Je ziet perspectief, je bent gemotiveerd om je eigen professionele en persoonlijke ontwikkeling ter hand te nemen en hierbij optimaal te profiteren van je talent. Je haalt daarmee het maximale uit het leven, zowel mentaal als fysiek.

Duur

3 tot 4 maanden

bottom of page